'Komunikacija između vladajućih i oporbe na vrlo je niskim granama'

Marina Čulić Fischer, izvršna partnerica Dialog komunikacija, u intervjuu za Glas Slavonije osvrnula se na komunikaciju između vladajućih i oporbe.

''Danas bismo teško mogli naći hrvatsku političku stranku koja nikada nije koristila usluge PR agencija. Svakodnevna komunikacija političara često je odraz osobne kulture dijaloga, a ona je, to je činjenica, na niskim granama. Zašto političari na dnevnoj bazi nisu u stanju koristiti savjete svojih PR timova teško je reći, vjerojatno se radi o tome da je za biti dobar komunikator potrebno kontinuirano se baviti komunikacijom, a oni to čine samo od izbora do izbora'', rekla je Čulić Fischer.

 

Komentirala je i Vladinu zabranu angažiranja PR agencija.

 

''Neobično je da s jedne strane mnogi PR povezuju s politikom, a s druge službena politika zabranjuje angažiranje PR agencija (odluka Vlade RH iz 2012. godine). Još je neobičnije da odluku o zabrani donese stranka koja već duže od 10 godina koristi usluge PR agencija. Moje je mišljenje da je ta zabrana bila način da premijer Milanović stavi pod kontrolu neke od svojih suviše eksponiranih ministara. Time je nanio štetu cijeloj PR industriji, ali i državnim tvrtkama i institucijama kojima je de facto onemogućio javnu komunikaciju na visokom nivou. Tvrtke su u posebno nepovoljnom položaju, jer je komunikacija važan čimbenik za uspjeh u tržišnom nadmetanju. Zato se mnogi snalaze na razne neformalne načine, čime je dakle otvoren put i za kršenje zakona. Sve u svemu, jedna od doista katastrofalnih odluka premijera Milanovića'', istaknula je Čulić Fischer.

 

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.