Orbit darovao osmijehe mališanima diljem Hrvatske

"Orbit daruje osmijeh" prilagodba je globalne inicijative "Orbit smile back", a radi se o projektima koji se provode u više od 15 europskih zemalja s ciljem podizanja svijesti o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta zubaru, u svrhu očuvanja veselih i lijepih dječjih osmijeha.

2

 

Nakon što su rezultati istraživanja provedenog u 2015. pokazali da je stanje oralnog zdravlja dvanaestogodišnjaka u ruralnim dijelovima Hrvatske najlošije u cijeloj Europi, Orbit je u 2016. odlučio nastaviti s projektom "Orbit daruje osmijeh" i provesti turneju Zubomobilom - prvom mobilnom stomatološkom ambulantom. Zubomobil turneja trajala je od rujna do prosinca 2016. Stručni tim stomatologa i njihovih asistenata provodio je preventivne dentalne preglede mališana od prvog do četvrtog razreda osnovne škole te im držao predavanja o važnosti pravilne dentalne higijene. Od rujna do prosinca 2016. prešli smo ukupno 9 020 kilometara, obišli 50 škola u 5 regija i pregledali ukupno 5349 djece (114% više od zadanog cilja) te smo osim na zdravlje zubića utjecali i na blistave osmijehe mališana.

 

Posjet Zubomobila nije imao samo preventivno-edukativnu svrhu, već smo željeli pomoći djeci da suzbiju strah od zubara, a zahvaljujući opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila, u tome smo i uspjeli. Dodatno veselje unosio je i posjet ambasadora projekta, komičara Luke Bulića, koji je mališanima dijelio diplome za hrabrost i lijep osmijeh te uručio Orbit poklon pakete. Svi pregledani učenici dobili su i ''Orbit zubne karte'' u kojima je upisano stanje njihovih zubi te preporuke za eventualne daljnje korake za roditelje u slučajevima u kojima je kod djeteta zabilježen problem u njegovu dentalnu zdravlju.

1

 

Ostvareno je ukupno 103 medijske objave u pozitivnom tonu u svim relevantnijim nacionalnim i lokalnim medijima. PR aktivnosti rezultirale su s pet TV reportaža u trajanju i tri intervjua s Lukom Bulićem, Helenom Puljiz,dr. dent. med. i Darjom Šušteršič, predstavnicom Orbita.  Kako bismo popratili kampanju "Orbit daruje osmijeh" online te osigurali stalnu prisutnost, iskoristili smo i Orbit Hrvatska Facebook stranicu te Instagram profil.

 

Uspjeh ovog projekta prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te nam je  dodijeljena prestižna Grand Prix nagrada u kategoriji najbolje prilagodbe svjetske kampanje.