Većina Hrvata tijekom godišnjih odmora radi

U našoj zadnjoj Vox populi anketi bavili smo se temom ljetnih godišnjih odmora i provjerili jesu li se stvari promijenile u odnosu na vrijeme prije korona-pandemije

2 min za čitanje
Piše: Sara Huljak

Većina ispitanika ljetni godišnji odmor provodi tijekom kolovoza, a više od polovice ima i običaj “spajanja” praznika, pa je tako 57% njih ove godine spojilo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti s vikendom. Na pitanje o dužini trajanja godišnjeg odmora, najčešći odgovor bio je 10 do 15 dana, ali više od polovice ispitanika (58%) reklo je da nisu zadovoljni njegovim trajanjem, pa bismo mogli zaključiti da bi rado uživali u dužem godišnjem.

Kolektivni godišnji nije uobičajen

Kada govorimo o tipu godišnjeg odmora, 68% ispitanika preferira opušteni odmor u odnosu na aktivni, a njih čak 91% odmor na moru. Samo 9% rađe bira planine. Također, većina ispitanika preferira privatni smještaj, gdje postotku od 69% sigurno pridonose privatne kuće za odmor, odnosno vikendice. Iako su putovanja izvan zemlje više nego ikad egzotični odabir, čak 21% ispitanika je odgovorilo da je godišnji odmor ove godine provelo u inozemstvu.

Koliko zapravo naši ispitanici (ne) rade tijekom godišnjeg? Odgovor na pitanje donio je rezultat od čak 66% ispitanika koji rade za vrijeme odmora, a još više njih (76%) je u kontaktu s nadređenim ili kolegama s posla. Iako vole opušteni odmor, većina ih prati vijesti i aktivniji su na društvenim mrežama nego kada nisu na odmoru. Kolektivni godišnji nije učestao tip odmora kod naših ispitanika, pa ga 88% ne koristi.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!

I uvijek budite u tijeku s novostima iz Dialoga.

Izdvojeno

Može li promjena narativa promijeniti način na koji ljudi doživljavaju ESG?

Promjenom kompliciranog ESG jezika kompanije mogu dobiti puno više podrške za svoje održive napore.

Tko su i što znaju najveći utjecajnici današnjice?

Vrijednost influencer marketinga bi do 2032. trebala dosegnuti 200 milijardi dolara.

Žene dominiraju u komunikacijskoj industriji – mit ili istina?

Istraživanje Vox Populi u ožujku otkrilo je da većina ispitanika smatra da muškarci imaju veće izglede za zapošljavanje na tržištu radu, no da je u komunikacijskoj industriji ipak više žena.