VOLIMO ZDRAVLJE!

Tijekom trajanja kampanje za pomoć se obratilo 225 osoba dok je savjetovanju i testiranju pristupilo 260 osoba.

3 min za čitanje
Piše: Marija Margareta Klika

Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) povodom obilježavanja Svjetskog dana Aidsa i ukazivanja na važnost spolnog zdravlja pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom VOLIM ZDRAVLJE.

Ciljevi kampanje bili su:  izgradnja svijesti o platformi Volim Zdravlje, edukacija o važnosti spolnog zdravlja i njegov značaj za opće zdravlje i dobrobit pojedinca te povećanje broja pratitelja društvenih mreža Volim Zdravlje. Primarna ciljna skupina kojoj smo se ovom kampanjom trebali obratiti su predstavnici generacije Z (18-24 godine), dok su sekundarna skupina millenialsi (25-35 godina). Strategiju smo bazirali na korištenju komunikacijskih alata i kanala koji su prijemčljivi za našu ciljnu skupinu.

SVJETSKI DAN AIDSA 

Kampanja je prvenstveno bila usmjerena ka digitalnim kanalima, ali kako bismo ostvarili što veći doseg koristili smo i tradicionalne medije koje smo obuhvatili korištenjem PR alata, dok se na nacionalnoj televiziji vrtio i promotivni spot.  Kampanju smo simbolično započeli uoči Svjetskog Dana Aidsa (1.12.) slanjem kreativnog PR paketa koji se sastojao od brendirane VOLIM ZDRAVLJE maske za lice i majice, kondoma marke LELO HAX, brošure i personaliziranog pisma influencerima na društvenim mrežama čiji pratitelji odgovaraju profilima naših ciljnih skupina. Influenceri su nas rado podržali te su na svojim društvenim mrežama pozivali mlade na svjesnost važnosti i očuvanja spolnog zdravlja i upućivali ih na internetsku stranicu i društvene mreže Volim Zdravlje.

Uslijedilo je plasiranje 5 video intervjua koje je vodila ambasadorica kampanje Ida Prester te koji su bili promovirani  putem YouTube, FB i IG kanala s poveznicama na www.volimzdravlje.hr. Gosti među kojima su bili Slavko Sobin, Jelena Veljača, Paula Sikirić i Marko Vuletić te psiholog Udruge HUHIV Davor Dubravić i  prim. Tatjana Nemeth Blažić, dr. med., specijalist epidemiologije, HZJZ, govorili su o spolno prenosivim infekcijama, zaštiti, ljubavi i ostalim intimnim temama što su gledatelji jako dobro prihvatili. Dodatno, filmići su bili objavljivani i na portalu Mixer.hr uz popratni tekst o temi koja je bila obrađena, te su ih i sami gosti kao i Ida promovirali na svojim kanalima. Kako bismo dodatno potaknuli pratitelje na IG stranicu Volim Zdravlje organizirana su i 3 kreativna natječaja u kojima su i pratitelji mogli osvojiti kreativne pakete koje su dobili i influenceri.

REZULTATI

FB stranica Volim Zdravlje ostvarila je ukupni doseg od 21.837 ljudi tijekom kampanje, IG stranica 59.837, dok je totalni broj pregleda video filmića (od kojih su 2 bila sponzorirana) na YouTube kanalu 208.721. Najveći rast pratitelja ostvario je IG profil koji je zabilježio rast od gotovo 100% te YouTube kanal na kojem se broj pretplatnika povećao za 10 puta.

Uz Idu Prester kao ambasadoricu, u kampanju se uključilo još 17 influencera objavivši 88 gratis Instagram storyja s potencijalnim dosegom od 513.070. Na tradicionalnim kanalima bilježimo 35 objava među kojima brojimo i gostovanja na Novoj TV, HTV-u te radio prilog na Yammat FM-u čime je ostvaren potencijalni doseg od 4.335.531.

Ostvareno je gotovo 180.000 posjeta web stranicama Udruge kao i mobilnim aplikacijama s brojnim interaktivnim uslugama informiranja, savjetovanja, procjene rizika, učenja i podrške.

I za kraj, najvrjedniji podatak, tijekom trajanja kampanje za pomoć se obratilo 225 osoba dok je savjetovanju i testiranju pristupilo 260 osoba.

Izdvojeno

Blagdanski ugođaj na Instagramu i TikToku

Kako smo putem influencera promovirali prigodne božićne NIVEA pakete

Kako izgleda kad influenceri promoviraju zdravlje

Edukativna kampanja #VolimZdravlje okupila 12 osoba iz javnog života

Ljetni piknik u boho stilu

Predstavili smo nove NIVEA Sun proizvode u velikoj kampanji i na intimnom druženju u vrtu Akademije likovnih umjetnosti