Birali smo zeleno

Edukativna kampanja koja nas je podsjetila na važnost očuvanja okoliša i održivog načina života.

2 min za čitanje
Piše: Ana Despot

Očuvanje okoliša i održivost sve su bitnije teme današnjice, a kako bi motivirao mlade milenijalce na svakodnevne promjene ponašanja u cilju očuvanju okoliša, Nestlé u Hrvatskoj tijekom kolovoza i rujna 2020. po prvi puta pokrenuo je edukativnu kampanju Biraj Zeleno o važnosti održivog načina života.

Nestlé je svjestan svog utjecaja na okoliš i ulaže velike napore u njegovu zaštitu, a upravo je ta poruka bila pokretač naše kampanje – svakodnevnim malim koracima svatko od nas može doprinijeti zelenijoj budućnosti!

Zadatak agencije bio je osmisliti komunikacijski, ali i kreativni koncept kampanje koja će uključiti internu i eksternu komunikaciju, oslanjajući se na angažman zaposlenika, medija, influencera i relevantnih stručnjaka iz javnog sektora.

Kampanju smo lansirali priopćenjem za javnost i slanjem Nestlé proizvoda čija ambalaža je napravljena od recikliranih materijala, potičući medije i influencere da se uključe u kampanju i pokrenu promjene.

Definirali smo tri ekološke teme i kampanju sukladno njima podijelili u tri faze. U svakoj od faza Nestlé je uz pomoć stručnjaka i influencera dijelio praktične savjete i poticao mlade na aktivni angažman u cilju izgradnje ekološki prihvatljivih navika. Prateći #birajzeleno na društvenim mrežama svi zainteresirani mogli su se uključiti u kreativni natječaj i pokazati kako u svom svakodnevnom životu smanjuju upotrebu vode i plastike, te kako upravljaju otpadom, s posebnim naglaskom na otpad od hrane.

U suradnji s portalom Jutarnji.hr uz pomoć stručnjaka dijelili smo praktične savjete u seriji od 5 edukativnih članka na sve tri teme, ali i proveli istraživanje, prvo takve vrste u Hrvatskoj na temu održivog načina života. U njega se uključio 141 ispitanik, a rezultati su pokazali kako su mladi u Hrvatskoj zainteresirani za temu zaštite okoliša i kako su spremni naučiti više.

U kampanju se uključilo šest influencera koje je podržalo preko 100.000 pratitelja, a u dva mjeseca kampanje ostvarili smo 28 medijskih objava, 21 neplaćenu Instagram objavu, plasirali jedan intervju i ukupno ostvarili medijski reach od 1.625.417, uz 100% pozitivan ton komunikacije.

Uspješno smo u kampanju uključili tri relevantna stručnjaka – dvojicu iz HZJZ-a i jednog iz HUGO-a, kao i organizaciju Global Compact Hrvatska.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!

I uvijek budite u tijeku s novostima iz Dialoga.

Izdvojeno

Regionalnom kampanjom podsjetili smo na važnost prihvaćanja vlastitog tijela

Medijima i influencerima ujedno smo predstavili novu NIVEA Luminous630® liniju za njegu tijela.

Prokušanim receptom za uspjeh do fantastičnih rezultata

Dobrim odabirom tajminga, poruka u kampanji i kreatora sadržaja nastavili smo proljetnu influencer kampanju za brend Ecover i ostvarili fantastične rezultate!

Lansiranje BIPA robnih marki

Kampanjom smo predstavili čak 14 brendova