NESCAFÉ Dolce Gusto – novi okusi: dajmo im da kušaju!

Najbolji trenutak u #agencylife životu je kad radiš na klijentu kojeg voliš i koji ima proizvod u koji vjeruješ. Bilo kakav brief tada dočekaš s oduševljenjem. Tako je bilo i s ovim.

2 min za čitanje
Piše: Dialog Komunikacije

NESCAFÉ Dolce Gusto na tržištima Hrvatske, Srbije i Slovenije niz godina je u tržišnom vrhu u segmentu kave u kapsulama.

Globalno, tržišna cijena kave raste, što s obzirom na premium pozicioniranje brenda otežava privlačenje novih korisnika. Pojavom novih konkurenata te intenziviranjem aktivnosti konkurencije, nastala je potreba za jačanjem komunikacije brenda na regionalnoj razini kako bi se odgovorilo na tržišne izazove.

Pa kako onda predstaviti 4 nova okusa kave targetu (25-35 godina) u lifestyle i poslovnom segmentu, na hrvatskom, srpskom i slovenskom tržištu, i pozicionirati NDG kao brend visoke kvalitete i vrhunskog okusa? Dajmo im da kušaju!

Kampanju smo podijelili u dvije faze.

Ako se po jutru dan poznaje, neka onda prva kava bude savršena! Zato smo u prvoj fazi kutiju s novim okusima i šalicom/termosicom poslali influencerima i novinarima, na sva tri tržišta. Zauzvrat smo dobili oduševljene objave na njihovim društvenim mrežama. Odmah nakon toga smo započeli i s PR kampanjom na hrvatskom i srpskom tržištu. Neki portali su naše materijale objavili i više puta.

Druga je faza uslijedila s pomno odabranim influencerima/blogerima, po dva na svakom od tri tržišta. Svi su dobili poprilično nezgodan zadatak: degustirati 4 nova NESCAFÉ Dolce Gusto okusa kave i odabrati najbolji. I, koji su okus odabrali? Uglavnom se nisu mogu odlučiti jer su novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kave stvarno fantastični. Osim odličnih članaka i objava na njihovim društvenim mrežama, dobili smo i hrpu predivnih “real life“ fotografija.

A rezultati? Tijekom trajanja kampanje, blogeri, influenceri i novinari generirali su ukupno 60 objava i zajedno dosegnuli preko 230.000 ljudi.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!

I uvijek budite u tijeku s novostima iz Dialoga.

Izdvojeno

Regionalnom kampanjom podsjetili smo na važnost prihvaćanja vlastitog tijela

Medijima i influencerima ujedno smo predstavili novu NIVEA Luminous630® liniju za njegu tijela.

Prokušanim receptom za uspjeh do fantastičnih rezultata

Dobrim odabirom tajminga, poruka u kampanji i kreatora sadržaja nastavili smo proljetnu influencer kampanju za brend Ecover i ostvarili fantastične rezultate!

Lansiranje BIPA robnih marki

Kampanjom smo predstavili čak 14 brendova