U vrijeme “novog normalnog” koncepti evenata i poslovnih druženja su se iz korijena promijenili, čemu se uspješno prilagodila i najveća prehrambena kompanija na svijetu, Nestlé.

Članovi njenog upravljačkogtima održali su prvo virtualno druženje s hrvatskim novinarima sredinom lipnja i iz svojih ureda u Zagrebu, Beogradu i Sofiji predstavili poslovne rezultate za prvi kvartal, novosti u asortimanu proizvoda i odgovor kompanije na potrebe lokalne zajednice.

Druženje je okupilo sudionike s 45 različitih lokacija i iz ukupno četiri države, od čega je prisutnih novinara bilo dvadeset i troje. Zahvaljujući tehnologiji, prvi put smo bili u mogućnosti ugostiti i predstavnike medija izvan Zagreba, što je i nama i njima pružilo novu priliku za povezivanjem. Htjeli smo i dobili raznoliku zastupljenost medija, pa su tako s nama bili novinari iz dnevnih novina, s portala, iz tjednika i mjesečnika, čija angažiranost je dosegla visokih 50%.

Priprema vizualnih materijala predstavljala je posebni izazov, obzirom da je trebalo producirati fotografije paralelno na tri različite lokacije u tri zemlje, ali uz dobru koordinaciju i taj izazov je uspješno riješen!

Obzirom na fizička ograničenja s jedne i online mogućnosti s druge strane, u komunikacijski plan uključena je i vrlo dinamična digitalna komunikacija, pa smo tako prvi put paralelno pripremali i postove za društvene mreže kompanije i njezinih čelnika, infografike, virtualna pisma zahvale.. Komunikacijska agilnost bila je jedan od najvažnijih ciljeva.

Prvi rezultati su za sada premašili očekivanja, a veliki odaziv medija, iznimno pozitivne reakcije i planovi za neka buduća druženja i suradnje pokazali su da su nove okolnosti donijele i neke nove mogućnosti.