Veliki uspjeh Tjedna Europe

Tjedan Europe je projekt Europske komisije u sklopu kojeg se predstavljaju aktivnosti čiji je cilj promicanje raznolikosti zemalja Europske unije.

2 min za čitanje
Piše: Dialog Komunikacije

Ovogodišnja ideja Tjedna Europe bila je predstaviti kulturu i umjetnost zemalja EU, kao i kreativne i kulturne industrije s naglaskom na teme koje su istaknute kao ključne za 2017. Poseban fokus stavljen je na pozveznicu s Tjednom mladih i LEAP Summitom čiji se termin održavanja preklopio s ovogodišnjim Tjednom Europe.

Glavni zadatak agencije bio je pružiti logističku, tehničku i organizacijsku potporu događanjima tijekom Tjedna Europe i Tjedna mladih, osmisliti program kojim će se građanima predstaviti zemlje-članice EU s naglaskom na kulturu i realizirati komunikacijske aktivnosti vezane uz projekt.

Organizirana su dva zasebna javna događanja: prvi event realiziran je 9. svibnja i na njemu su predstavljeni projekti Europske agencije za mobilnost, uz večernji koncert grupe Detour, a drugi event dogodio se 13. svibnja i na njemu su uz gudački program predstavljene zemlje-članice EU. Obilježavanje Dana Europe 9. svibnja svojim prisustvom uveličali su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica Gabrijela Žalac i ministri Lovro Kuščević i Pavo Barišić.

Daljnje aktivnosti Tjedna Europe uključivale su samostalnu konferenciju “EU za mlade” u sklopu LEAP Summita, slobodan ulaz za građane u zagrebačke Muzeje Mimara i MSU, kao i fokusiranu radijsku kampanju.

Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu izrazilo je veliko zadovoljstvo uspjehom projekta.

Izdvojeno

Ljetni piknik u boho stilu

Predstavili smo nove NIVEA Sun proizvode u velikoj kampanji i na intimnom druženju u vrtu Akademije likovnih umjetnosti

“Hepatitis ne može čekati!”

Kako smo za Udrugu HUHIV realizirali još jednu edukativnu kampanju koja je naglasila potrebu za ubrzanjem napora za eliminaciju hepatitisa

Kako dobrom pričom stvoriti međunarodni hype

Angažman globalno poznate osobe nije bio jedini element uspjeha - jednako važna bila je i ekskluzivna ponuda dostupna samo tijekom 72 sata