Kako napraviti nešto dobro za planet i ujedno impresionirati svekrvu

Povodom Dana Zemlje, na zabavan smo način u suradnji s influencerima potaknuli ekološku osviještenost njihovih pratitelja i inspirirali ih kako malim djelima pridonijeti očuvanju planeta.

3 min za čitanje
Piše: Nataša Blagojević

 

ECOVER, belgijski brand ekoloških proizvoda za čišćenje kućanstva, već gotovo 40 godina brine ne samo o čistoći naših domova, nego i o čistoći okoliša. Povodom Dana Zemlje koji se obilježava 22. travnja, za Ecover smo osmislili kampanju kojoj je cilj bio skrenuti pažnju ne samo na važnost očuvanja našeg planeta, već i koliko je svako, pa i najskromnije djelo bitno u ostvarenju tog cilja.

 

#EcoverEarthDayChallenge

 

Kako bismo što više ljudi ohrabrili da razmisle na koji način u svakodnevnom životu u svojim kućanstvima mogu napraviti nešto dobro za naš planet, odabrane influencere i kreatore sadržaja pozvali smo da se pridruže Ecoverovom izazovu povodom Dana planeta Zemlje i na primjerima iz svog svakodnevnog života pokažu što svatko od nas može učiniti u svojem kućanstvu i pritom biti odgovoran prema okolišu.

 

Kako bi se korisnici društvenih mreža odnosno pratitelji influencera što lakše poistovjetili sa sadržajem i porukom koju smo željeli prenijeti, ideja je bila stvoriti zabavan i autentičan sadržaj. Predložili smo stoga različite izazove koji su uključivali pospremanje i čišćenje s različitim proizvodima za pranje rublja, posuđa i čišćenje kućanstva iz Ecover asortimana. Sami zadaci podrazumijevali su od kreativnosti u kuhinji i smišljanja obroka od namirnica biljnog porijekla koje influenceri trenutno imaju u kućanstvu, do mode i odabira second-hand te vintage kombinacija odjeće, super brzog pospremanja pa do neuobičajenih outfita i plesno-pjevačkih performansa tijekom čišćenja stana.

 

Među ponuđenim izazovima, influenceri su mogli odabrati što im se činilo najzanimljivije ili predložiti svoju ideju. Poznata umjetnica Ida Prester, kreatorica sadržaja Barbara Vesanović i voditeljica Marijana Batinić sudjelovale su tako u različitim kreativnim izazovima i podijelile ih u obliku Instagram Reelsa na svojim profilima, pozivajući i pratitelje da se pridruže. Sudeći prema broju likeova i komentara, najuspješnije je izazov odradila Marijana Batinić koja je u prvom videu pokazala ne samo ekološku osviještenost, već i zavidnu brzinu u pospremanju stana uoči dolaska svekrve, a u drugom kako izgleda groznica subotnjeg čišćenja uz Ecover i pokoji plesni pokret iz 90-ih.

 

Primjer izazova Marijane Batinić:

 

Tri influencerice i više od milijun impresija

Kreirajući sadržaj zajedno s influencericama, u kampanji smo ostvarili izvrsne rezultate. Ukupno je objavljeno sedam Instagram Reels videa te 25 Instagram priča, koji su ukupno ostvarili više od milijun impresija! Da se sadržaj svidio pratiteljima pokazuje i skoro 20 tisuća likeova i komentara.

Konačno, uspješnost kampanje potvrđuje i njezin prosječni engagement rate (ER) koji je uspješniji od prosječnog ER-a prema broju pratitelja u rangu u kojem se nalaze influencerice koji su sudjelovale u kampanji.

 

 

Autor fotografije: Envy
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!

I uvijek budite u tijeku s novostima iz Dialoga.

Izdvojeno

Dialog Vox Populi

Influencer marketing i AI će obilježiti 2024. godinu

Rujanski Vox Populi otkriva optimizam – veća ulaganja u PR, osobito influencer marketing i društvenu odgovornost.

Strateško planiranje u komunikacijama

Pet koraka do kampanje vašeg života

Nemate vremena, novaca ili dobar tim? Uspjeh vam se u tom slučaju može dogoditi samo slučajno. Planirajte komunikaciju strateški.

10 godina zajedno - obljetnica članstva Hrvatske u EU

Deset godina zajedno

U digitalnoj kampanji za Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježili smo 10 godina članstva Hrvatske u EU i pokazali na koji način nam je EU promijenila živote na bolje.