Kako dosegnuti ciljanu publiku pomoću priopćenja za javnost

Pažljivim planiranjem i raznovrsnim sadržajem kroz klasičnu PR kampanju ostvarili smo ambiciozne ciljeve.

2 min za čitanje
Piše: Sara Huljak

Booking.com, online platforma za planiranje putovanja, u drugoj polovici 2022. godine provela je opsežno istraživanje na više od 24.000 putnika iz 32 zemlje kako bi otkrila najvažnije trendove vezane uz industriju putovanja. Naš je zadatak bio kroz PR kampanju fokusiranu na odnose s medijima ostvariti minimalno 40 objava u razdoblju od dva mjeseca.

 

Tri faze do cilja

 

Iako se “klasični” PR alati ponekad čine kao odumirući dio komunikacijskih strategija, kampanja koju smo proveli za Booking.com dokazala je upravo suprotno. U prvoj smo fazi na široku listu medija poslali priopćenje za javnost u kojem smo komunicirali sedam predviđanja za putovanja u 2023. godini. Na popisu su se našla virtualna putovanja, uživanje izvan zone komfora, ugodna i mirna putovanja, bijeg od svakodnevne rutine, spoj privatnog i poslovnog, dašak nostalgije te pametna i štedljiva putovanja.

 

Drugu fazu je obilježilo priopćenje za javnost o najpopularnijim odredištima za 2023. godinu prema listi Booking.com-a. Od spiritualnih gradova do umjetničkih prijestolnica i povijesnih skrivenih dragulja, u tekstu smo otkrili devet najpoželjnijih destinacija, iskustava i smještaja. U zadnjoj smo fazi detaljnije razradili neke od najzanimljivijih trendova koji su se našli na popisu Booking.com-a za 2023. godinu. Plasirali smo tri različite teme na lifestyle i travel medije – Uživanje izvan zone komfora i povratak prirodi, Kako se na putovanju “isključiti od svega” i Kako pametno putovati u 2023. godini.

 

Rezultati

 

Kampanja je započela 17. listopada, a završila 14. prosinca slanjem zadnjeg priopćenja za javnost. Do kraja 2022. godine ostvarili smo zadani cilj i pokazali kako se zanimljivim sadržajem, pomnim planiranjem i dobrim odabirom medija i dalje uspješno može dosegnuti ciljnu skupinu, informirati širu javnost i povećati vidljivost branda.

 

 

Za više novosti i inspiracije iz svijeta komunikacije, prijavite se na Dialog Newsletter.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!

I uvijek budite u tijeku s novostima iz Dialoga.

Izdvojeno

Generacija Z: Novi standardi na radnom mjestu

Istraživanje Vox Populi u svibnju pokazalo je da većina ispitanika smatra da su pripadnici ove generacije kreativniji i poduzetniji od ranijih generacija, a svi smatraju da im je važniji omjer poslovnog i privatnog.

Zašto je Baby Lasagna (komunikacijski) uspio?

Marko Purišić preko noći je osvojio Hrvatsku. Analiziramo njegov uspjeh iz komunikacijskog ugla!

Kako koristimo ChatGPT u PR-u

ChatGPT nas ne može zamijeniti, ali nam može znatno olakšati svakodnevni posao.