Kako dosegnuti ciljanu publiku pomoću priopćenja za javnost

Pažljivim planiranjem i raznovrsnim sadržajem kroz klasičnu PR kampanju ostvarili smo ambiciozne ciljeve.

2 min za čitanje
Piše: Sara Huljak

Booking.com, online platforma za planiranje putovanja, u drugoj polovici 2022. godine provela je opsežno istraživanje na više od 24.000 putnika iz 32 zemlje kako bi otkrila najvažnije trendove vezane uz industriju putovanja. Naš je zadatak bio kroz PR kampanju fokusiranu na odnose s medijima ostvariti minimalno 40 objava u razdoblju od dva mjeseca.

 

Tri faze do cilja

 

Iako se “klasični” PR alati ponekad čine kao odumirući dio komunikacijskih strategija, kampanja koju smo proveli za Booking.com dokazala je upravo suprotno. U prvoj smo fazi na široku listu medija poslali priopćenje za javnost u kojem smo komunicirali sedam predviđanja za putovanja u 2023. godini. Na popisu su se našla virtualna putovanja, uživanje izvan zone komfora, ugodna i mirna putovanja, bijeg od svakodnevne rutine, spoj privatnog i poslovnog, dašak nostalgije te pametna i štedljiva putovanja.

 

Drugu fazu je obilježilo priopćenje za javnost o najpopularnijim odredištima za 2023. godinu prema listi Booking.com-a. Od spiritualnih gradova do umjetničkih prijestolnica i povijesnih skrivenih dragulja, u tekstu smo otkrili devet najpoželjnijih destinacija, iskustava i smještaja. U zadnjoj smo fazi detaljnije razradili neke od najzanimljivijih trendova koji su se našli na popisu Booking.com-a za 2023. godinu. Plasirali smo tri različite teme na lifestyle i travel medije – Uživanje izvan zone komfora i povratak prirodi, Kako se na putovanju “isključiti od svega” i Kako pametno putovati u 2023. godini.

 

Rezultati

 

Kampanja je započela 17. listopada, a završila 14. prosinca slanjem zadnjeg priopćenja za javnost. Do kraja 2022. godine ostvarili smo zadani cilj i pokazali kako se zanimljivim sadržajem, pomnim planiranjem i dobrim odabirom medija i dalje uspješno može dosegnuti ciljnu skupinu, informirati širu javnost i povećati vidljivost branda.

 

 

Za više novosti i inspiracije iz svijeta komunikacije, prijavite se na Dialog Newsletter.

Izdvojeno

Ni krize danas više nisu što su nekad bile

Kako se postaviti kada društvene mreže gore od negativnih komentara?

Najznačajnije promjene na LinkedInu u 2023.

Odabrali smo nekoliko novosti koje je LinkedIn uveo krajem prošle i početkom ove godine, a koje smo jedva dočekali.

Pet koraka do odabira pravog influencera

Odabir pravog influencera ključ je uspješne influencer kampanje!