Predstavili smo Ecover – buntovnike u kategoriji čišćenja

Pridružili smo se revoluciji čistog svijeta predstavivši brand ekoloških proizvoda za čišćenje kroz integriranu kampanju.

3 min za čitanje
Piše: Nataša Blagojević

Od biorazgradivih sastojaka na biljnoj bazi, preko plastičnih boca od reciklirane plastike, do činjenice da većina proizvoda nastaje u Zero Waste tvornici, Ecover pomiče granice u održivom načinu života i čišćenju doma. Uz našu pomoć, ovaj belgijski brand predstavio se hrvatskom tržištu novim, proširenim asortimanom koji se bori za očuvanje planeta.

 

Suradnja s udrugom Humana Nova

 

Novosti u Ecover asortimanu proizvoda predstavili smo u dvije faze. U prvoj je naglasak bio na klasičnim alatima u odnosima s ciljnim javnostima, dok smo u drugoj fazi proveli kampanju s influencerima. Kampanju smo započeli priopćenjem za medije u kojem smo predstavili ne samo nove proizvode, već i način na koji Ecover provodi svoju misiju čistog svijeta i po čemu se razlikuje od ostalih brandova na tržištu.

Kroz suradnju s influencerima željeli smo Ecover predstaviti svima koji vjeruju da odabirom kvalitetnih i ekoloških proizvoda mogu doprinijeti borbi za čišću zajednicu i svijet. Za suradnju smo izabrali ljude koji svojim primjerom i vrijednostima korespondiraju s vrijednostima branda – Idu Prester, Barbaru Vesanović, Mateu Frajsberger, Martinu Palić i Marka Medića. Kroz svoj sadržaj predstavili su na koji način dijele Ecover filozofiju čistog svijeta te nam pokazali kroz primjere iz svakodnevice kako se brand uklapa u njihov životni stil.

 

Fotografija: Ecover objava s Instagram profila Barbare Vesanović

 

Influenceri su kroz svoje objave podržali i in store aktivaciju branda. Pozvali su svoje pratitelje da na odabrano prodajno mjesto donesu staru odjeću i pritom dobiju proizvod na dar. Ecover je na licu mjesta u suradnji s udrugom Humana Nova upriličio i kreativne radionice na kojima su posjetitelji mogli od stare odjeće izrađivati različite predmete poput ukrasa, torbica i igračaka. Odaziv je bio sjajan te je u okviru aktivacije prikupljeno 356 kilograma stare odjeće koja će se prenamijeniti ili reciklirati u suradnji s Humana Novom.

 

Fotografija: Kreativna radionica u Ecover kutku – objava Ide Prester

 

Dosegnuli smo više od milijun i pol korisnika

 

Kombinirajući različite alate, uspješno smo predstavili Ecover novosti ciljanoj javnosti. Kroz suradnju s influencerima objavljeno je 15 postova i 63 Instagram Storyja, koji su ostvarili više od pola milijuna impresija. Brand je na svojim kanalima kroz njihov sadržaj imao dodatnu vidljivost tijekom dva mjeseca trajanja kampanje. Pritom je engagement rate (ER) kampanje bio uspješniji od prosječnog ER-a na bazi njihovih pratitelja. Ukupno smo kampanjom dosegnuli više od 1,5 milijuna korisnika.

 

 

Za više novosti i inspiracije iz svijeta komunikacije, prijavite se na Dialog Newsletter.

Izdvojeno

Ni krize danas više nisu što su nekad bile

Kako se postaviti kada društvene mreže gore od negativnih komentara?

Najznačajnije promjene na LinkedInu u 2023.

Odabrali smo nekoliko novosti koje je LinkedIn uveo krajem prošle i početkom ove godine, a koje smo jedva dočekali.

Pet koraka do odabira pravog influencera

Odabir pravog influencera ključ je uspješne influencer kampanje!